17.3.11

O Thesaurus do Sabor | The Flavour Thesaurus



O Thesaurus do Sabor (tradução livre), de Niki Segnit

Este é um dos livros que estou a ler. Como é uma obra de referência, foi criada para consulta e não para uma leitura de fio a pavio, mas a curiosidade é mais forte...

Afinal, de que é que se trata realmente?

Bem, é um livro que estabelece um conjunto de combinações possíveis de sabores. Combinações reais, com contexto histórico e geográfico, testadas e até por vezes com receitas. Descobrimos então combinações muito curiosas e nas quais nunca tínhamos pensado antes. As que mais me atraem vão para o meu bloco de notas para serem depois testadas. Ainda não experimentei nenhuma, mas parecem-me muito promissoras as sugestões.





The Flavour Thesaurus by Niki Segnit

This is the book I'm reading. Well, it is a reference book, so we just have to read  parts of it once in a while. But the curiosity is huge and I'm dealing with it like a novel. Highly Recommended!


"A unique treasury of flavour combinations, offering endless diversion and inspiration for the creative cook.
Ever wondered why one flavour works with another? Or lacked inspiration for what to do with a bundle of beetroot? The Flavour Thesaurus is the first book to examine what goes with what, pair by pair.

The book follows the form of Roget’s Thesaurus. The back section lists, alphabetically, 99 popular ingredients, and suggests classic and less well known flavour matches for each. The front section contains an entry for every flavour match listed in the back section and is organised into 16 flavour themes. There are 980 entries in all and 200 recipes or suggestions are embedded in the text.

Beautifully packaged, "The Flavour Thesaurus" is not only a highly useful, and covetable, reference book that will immeasurably improve your cooking - it's the sort of book that might keep you up at night reading"


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